Söka jobb på flyttfirma

Det finns en del flyttfirmor som har så mycket jobb att de nästan konstant söker ny personal. Detta speglar sig även i annonserna hos Arbetsförmedlingen där man kan hitta annonser från flyttföretag i större städer regelbundet. Vad bör man då tänka på om man söker jobb på en flyttfirma?

Även om arbetslösheten är stor i vissa delar av Sverige så är gäller det även arbetsbristen, dvs. att företag söker personal men inte lyckas hitta rätt. Det är bara att vända sig till Stockholm och Göteborg för att se att arbetsbristen på ”flyttkarlar” är stor. Ett företag i Stockholm har till och med en undersida på sin flyttfirma göteborg där de skriver att de tar emot ansökningar löpande.

Men bara för att man söker jobb så är det inte säkert att man får det. Man bör alltså först kolla upp om jobbet är något som passar och vad arbetsgivaren efterfrågar för egenskaper.

Timbaserat jobb

En flyttfirma har i regel ett antal personer som är fastanställda. Men vid större arbetsbelastning tar man in personal ”på timme”. Det är alltså personer som blir timanställda under det pass man genomför. Många börjar med att vara timanställd (vikarie) vilket gör att man inte kan förvänta sig en fast inkomst eller en viss mängd jobb. Men har man sedan visat upp sina kunskaper om en flyttfirma göteborg, är chansen stor att man blir anställd framöver.

God fysik

Oavsett flyttfirma nämns det att man som arbetssökande bör ha ”god fysik”. Alla flyttkarlar är inte stora och ovanligt starka – men man har en god grundfysik. Man ska klara av att packa, bära och lyfta utan att bli allt för trött under ett arbetspass. En god fysik skapar även förutsättningar för mindre risk att drabbas av arbetsrelaterade skador.

Trevlig och Serviceinriktade

Alla kan skriva i en ansökan att man är trevlig, social och har gott bemötande. Men det är en sak att skriva det – en annan sak att bevisa det i praktiken. För att ge tyngd åt påståendet bör man skicka med kontaktuppgifter till referenser som kan intyga hur man agerar på en arbetsplats. Men det är framförallt på arbetsintervjun man har chansen att visa upp vem man är och hur man bemöter en flyttfirma göteborg. Kom ihåg att alla du möter på väg till intervjun kan vara din kommande chef…

Lycka till i arbetssökandet och kom ihåg att de flesta jobb inte läggs ut på arbetsförmedlingens hemsida. Det finns alltså en mycket stor fördel att höra med vänner om de vet om någon flyttfirma i närheten behöver personal.