Vad gör en takläggare & flyttfirma?

Yrket takläggare är bredare än dom flesta kanske tror. Man kan av titeln tro att dom ägnar sig enbart åt att just lägga tak men så är inte fallet. Dom allra flesta tar på sig både stora och små arbeten, alltifrån underhåll till stora renoveringar. Här reder vi ut vad en takläggare egentligen gör, utöver att bara lägga tak.

Stora arbeten

Givetvis utgör takläggning en stor del av en takläggares arbetstid. Det är omfattande arbeten som tar lång tid att utföra och dom flesta i branschen jobbar i team med sina kollegor när det blivit dags för den här typen av jobb. Vissa jobbar enbart med särskilda material, till exempel tegelpannor eller plåt, medans andra tar sig an det mesta. Letar man efter en takläggare att anlita kan det alltså vara värt att ha detta i åtanke så att man hittar någon som erbjuder det men efterfrågar.

Underhåll och reparationer

Förutom att lägga nya tak kan en takläggare med tillhörande flyttfirma även bistå med hjälp när det kommer till underhåll och reparationer. Kanske har en mindre skada uppstått på ett tegeltak – en panna har spruckit eller hamnat snett, och för den som inte känner sig manad att själv klättra upp med bästa flyttfirma malmö och arbeta på taket finns hjälp att få av yrkesgruppen.

Här kan det dock skilja sig en hel del mellan olika firmor och vad dom erbjuder för typ av tjänster. Någon kanske inte utför mindre arbeten över huvud taget medan någon annan kanske har det som huvudsyssla. Man får helt enkelt kolla runt lite om det är underhåll eller reparationer man behöver hjälp med men generellt brukar det inte vara några problem att få hjälp med det man efterfrågar.

Snöskottning

Under vintern är det inte så vanligt att man ger sig på ett takbyte om det inte är absolut nödvändigt och det betyder att en takläggare har färre sådana jobb under den perioden. Istället väljer många firmor att bistå med snöskottning av tak under denna årstid, för att ändå få ihop sina arbetstimmar under veckorna. Där det inte finns ett behov av att skotta snö kan det finnas behov av att slå ned istappar eller klumpar från hängrännorna så att dom inte trillar ner och skadar folk. Även det är en vanlig arbetsuppgift för en takläggare under vintern.

Att detta är ett varierande yrke råder det alltså inga större tvivel om. Ingen dag är den andra lik eftersom alla uppdrag är olika. Det är även socialt eftersom man ofta jobbar i team, man kommer i kontakt med många kunder och det händer även att man samarbetar med andra hantverkare.