Några tankar för dig som vill starta verksamhet

Det har blivit vanligare med entreprenörsdrömmar bland unga och det är många som vill starta verksamheter – vilket är roligt både för dem som gör det och dem som får ta del av verksamheternas produkter och tjänster. En marknad med fler verksamheter är ofta bättre för konsumenten och för konkurrensen. Desto fler som tävlar om kunderna desto bättre måste produkten eller tjänsten bli. Och trenden visar att fler och fler väljer att handla från små företag även om det ofta är lite dyrare eftersom dem värnar om upplevelsen och fler och fler börjar se problemen i produktionskedjorna hos stora företag.

Var beredd på att svettas

Att starta och driva sin egen verksamhet är inte för dem som inte tycker om att jobba hårt och mycket. Blomstrande verksamheter uppkommer inte av sig själva, så det är viktigt att man väljer något som ligger nära hjärtat så att det blir lätt att axla den tunga arbetsbördan med hemstädning Stockholm. Jobbar man hårt och mycket med något man inte har någon riktig koppling till så är det lätt hänt att man bränner ut sig eller hamnar i en situation där man ”sitter fast” med sin verksamhet och inte är lycklig med att arbeta där samtidigt som det känns dumt att lägga ner något man kämpat för att få upp och som äntligen flyter och genererar inkomst.

Det enklaste att börja med är en städfirma

Om man inte vet vad som ligger nära hjärtat än men man ändå vill starta en verksamhet så rekommenderar jag en städfirma. En städfirma är ett bra sätt att lära sig företagande och om man har 3-5 år på sig så kan man definitivt lära sig att driva en framgångsrik städfirma och på så sätt förbereda sig inom företagsvärlden för att vara redo när ens ”riktiga” idé kommer. När man driver städfirma får man öva sig på saker som marknadsföring, att hitta och behålla kunder, hantera anställda och hantera kris-situationer. Sådana situationer uppkommer i nästan allt företagande och byter endast form beroende på bransch. Att ha förståelse och inblick i dessa områden kommer definitivt att vara till nytta även till nästa verksamhet som skall startas.