Våra bästa tips inför flytten

En flyttfirma har sett många olika sätt att packa och flytta på, många leder till skratt medan vissa leder till tråkiga och dyra konsekvenser. Här har vi samlat våra bästa tips att ta till sig då man flyttar som kan spara en mycket tid och pengar. Det blir även så mycket bättre för den flyttfirma som du anlitat då det är organiserat.

Packa lite i taget
En flyttfirma som ska packa in dina lådor i sin lastbil vill inte behöva packa om dina kartonger för att du på sista dagen slängt ner allt i lådor i brist på tid så att lådorna inte är ordentligt packade eller stängda. Att packa lite i taget under lång tid get struktur och sakerna hanteras med varsamhet. Din flyttfirma kan också då jobba fortare vilket i slutändan blir billigare för dig.
Börja med det dekorativa
Det blir lätt så för många att man tar det som är dekorativt sist, man kom på att ”just det! Den tavlan hänger ju där” och så får din flyttfirma slänga in den bland kartonger och lådor. Vipps så stod där farfars gamla miniatyr båt, den får stå bland elektroniken i lastbilen. Nej så vill man inte ha det och inte din flyttfirma från flyttfirmaigöteborg.se – flyttfirmor heller. Börja med det dekorativa och tänk noga som ett pussel hur man kan packa ner det effektivt och platseffektivt långt i förväg.

strategi för en flyttfirma

Adressändring
Som flyttfirma får man höra mycket och det dom hör väldigt mycket av är det här med adressändring. Det är lätt att glömma och det sista man vill är att springa och knacka på eller besvära dom som ska flytta in där att dom ska skicka ens post. Ändra adressen i god tid!
Avancera kategorierna
Istället för att bara skriva kök på dom som ska vara i kök och badrum på alla de som ska vara i badrummet. Detta har ingen betydelse för din flyttfirma men för dig så kan det spara mycket huvudbry. Gör ett dokument och skriv ner allt du packat ner. Numrera lådorna. Skriv det nummer i dokumentet på den saken du lagt i lådan med matchande nummer. Så du kan kolla i dokumentet, se att kaffebryggaren ligger i låda nummer 16. Så slipper du leta igenom alla lådor som det står kök på.

Små lådor till tunga objekt
Var rädd om din flyttfirma och dess anställda. Att packa ner tunga saker i stora lådor gör lådorna väldigt tunga! Placera dom tunga sakerna hellre för sig i mindre lådor. Det gör också så att din flyttfirma kan jobba mer effektivt och inte slösa ork eller tid på lådor som knappt går att förflytta. Du riskerar inte heller att lådan går sönder när din flyttfirma flyttar den.

Dessa små tips kan göra att det blir så mycket enklare att flytta! Att ha lite ordning och reda och tänka efter innan bara kör kan spara en på många plan.